MENI
12.12.2014

Članica Stalne delegacije PSBiH u PS Vijeće Evrope Milica Marković u posjeti Azerbejdžanu


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Milica Marković boravit će od 15. decembra, u svojstvu izvjestiteljice Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSVE, u višednevnoj posjeti Republici Azerbejdžan s ciljem utvrđivanja činjenica za izradu izvještaja o temi „Stanovnici u pograničnim regijama Azerbejdžana kojima je namjerno prekinuto snabdijevanje vodom“.

Gospođa Marković, koja je za izvjestioca na ovu temu imenovana na sjednici Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSVE u maju ove godine u Nikoziji, razgovarat će sa najvišim zvaničnicima Republike Azerbejdžan, uključujući i šefa diplomatije te zemlje Elmara Mammadyarova, te više ministara u Vladi Azerbejdžana.

Programom posjete, koja će trajati do 19. decembra, predviđeno je da gospođa Marković obiđe i područje oko rezervoara Sarsang i razgovara sa zvaničnicima grada Yevlakha, kao i sa čelnicima distrikta Goranboy, Tartar, Barda, Aghdam i Aghjabadi.

Realizaciju ove posjete u septembru ove godine odobrio je i Komitet za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSVE. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću