MENI
20.1.2015

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika Džaferovića s ambasadorom Bugarske u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s ambasadorom Bugarske u našoj zemlji Angelom Alexandrovom Angelovom.

Zahvaljujući gostu na čestitkama koje su povodom izbora u rukovodstvo Predstavničkog doma uputili visoki zvaničnici Bugarske, predsjedavajući Džaferović istaknuo je činjenicu da su politički odnosi na visokom nivou ali da bi njih trebala pratiti i bolja ekonomska saradnja dvije prijateljske zemlje. On je, također, potencirao potrebu da budu jače parlamentarne veze BiH i Bugarske kako bi se na efikasan način prenosila pozitivna pa i negativna iskustva koja je Bugarska stekla na svom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Tokom razgovora, ambasador Angelov posebno se interesirao za proces uspostave i prioritete u djelovanju nove vlasti u našoj zemlji kao i za aktivnosti nakon britansko-njemačke inicijative sa ciljem usvajanja Zajedničke izjave o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za poduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji. Zajednički je ocijenjeno da se radi o veoma značajnoj i korisnoj inicijativi EU čiji pozitivni efekti ne bi smjeli ostati neiskorišteni.

Inače, predsjedavajući Džaferović danas se posebno zahvalio na podršci Bugarske proevropskom i putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO alijansi. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću