MENI
29.1.2015

Održana 44. sjednica Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštovanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere


Na 44. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uslova uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštovanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosna i Hercegovina ili međunarodnim ugovorom čiji je potpisnik Bosne i Hercegovine ili drugi sud u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine usvojen je Izvještaj o najavljenoj kontrolnoj posjeti Kazneno – popravnom zavodu (KPZ) Tuzla.

Članovi Nezavisne komisije usvojili su i Izvještaj o nenajavljenoj ad – hoc posjeti KPZ-u Tuzla, kao i Izvještaj o najavljenoj kontroloj posjeti KPZ-u Zenica.
Nezavisna komisija primila je k znanju predstavke zatvorenika KPZ Zenica i KPZ Tuzla i u vezi s njima postupat će u okviru svojih nadležnosti.

Članovi Nezavisne komisije utvrdili su i Plan aktivnosti za februar 2015. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću