MENI
30.1.2015.

Чланови Сталне делегације ПСБиХ Шемсудин Мехмедовић и Огњен Тадић у Монаку на 9. пленарном засједању Парламентарне скупштине Медитерана


Чланови Сталне делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Медитерана (ПАМ) Шемсудин Мехмедовић и Огњен Тадић учествоваће у раду 9. пленарног засједања ПАМ - а, које ће од 2. до 4. фебруара бити одржано у Кнежевини Монако.

Свечаност отварања 9. пленарног засједања ПАМ – а, међународне организације која окупља 26 медитеранских држава, биће одржана у понедјељак, 2. фебруара, када ће се, у име домаћина, учесницима обратити Његово Височанство принц Albert II од Монака, као и предсједавајући Парламента Кнежевине Монако Laurent Nouvion.

Како су организатори најавили, учеснике 9. пленарног засједања ПАМ – а поздравиће и предсједник ове међународне организације, сенатор Francesco Amoruso, а биће прочитане и подијељене и поруке Његове светости папе Фрање, као и генералног секретара Уједињених нација Ban Ki – Moona.

Током тродневног засједања, коме ће присуствовати више од 200 учесника и гостију, биће изабран и нови предсједник и Биро ПАМ – а.

У Монаку ће бити одржани и састанци представника сјеверне и јужне геополитичке групе ПАМ – а, као и сва три стална комитета ове организације.

У оквиру Првог сталног комитета за политичку и безбједносну сарадњу биће, како је најављено, обављена расправа и гласање о резолуцији под називом „Борба против тероризма и страних учесника у борбама“, те о резолуцији која носи назив „Развој политичке ситуације на подручју Блиског Истока и Сјеверне Африке“.

У оквиру Другог сталног комитета за економску, социјалну и сарадњу у области заштите околине биће расправљано и гласано о резолуцији „Активности ПАМ – овог Панела о трговини и инвестицијама на подручју Медитерана“, те о резолуцији која носи назив „Климатске промјене: пут до Париза 2015. године“.

У оквиру Трећег сталног комитета за дијалог између цивилизација и за људска права разговараће се и гласати о резолуцији „Улога чланова парламента у промоцији људских права“, као и о резолуцији под називом „Заштита цивила на подручју Медитерана: избјеглице, мигранти и расељена лица“. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу