MENI
4.2.2015

Poslanici Predstavničkog doma Aleksandra Pandurević i Asim Sarajlić u Ankari na Interparlamentarnom seminaru o energetskoj sigurnosti na zapadnom Balkanu i u Turskoj


Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Aleksandra Pandurević i Asim Sarajlić učestvovat će 5. i 6. februara u Ankari u radu Interparlamentarnog seminara i energetskoj sigurnosti, efikasnosti i povezanosti na zapadnom Balkanu i u Turskoj.

Tokom seminara, čiji je organizator Evropski parlament, a domaćin Velika narodna skupština Republike Turske, bit će razmotreno više tema koje se tiču energetske sigurnosti, povezanosti i raspoloživosti energetskih resursa u zemljama zapadnog Balkana i u Turskoj.

Jedna od tema dvodnevnog seminara, koji je dio programa podrške Evropskog parlamenta parlamentima zemalja obuhvaćenih procesom proširenja Evropske unije, bit će i pitanje sadašnjih i budućih potreba za naftom, električnom i obnovljivom energijom u državama zapadnog Balkana i Turske. Kako je najavljeno, razgovarat će se i o saradnji Evropske unije, država zapadnog Balkana i Turske u pogledu investicionih projekata za električnu energiju, plin i obnovljivu energiju.

Planirano je da se učesnicima seminara pozdravnim govorom obrate predsjednik Velike narodne skupštine Turske Cemil Cicek, predsjednik Komisije za vanjske poslove Evropskog parlamenta Elmar Brok, predsjednik Komisije za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta Jerzy Buzek, te predsjednik Komisije za industriju, trgovinu, energetiku, prirodne resurse, informacije i tehnologiju Velike narodne skupštine Turske Ibrahim Halil Mazicioglu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću