MENI
4.2.2015.

Посланици Представничког дома Александра Пандуревић и Асим Сарајлић у Анкари на Интерпарламентарном семинару о енергетској безбједности на западном Балкану и у Турској

 

Посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Александра Пандуревић и Асим Сарајлић учествоваће 5. и 6. фебруара у Анкари у раду Интерпарламентарног семинара и енергетској безбједности, ефикасности и повезаности на западном Балкану и у Турској.

Током семинара, чији је организатор Европски парламент, а домаћин Велика народна скупштина Републике Турске, биће размотрено више тема које се тичу енергетске безбједности, повезаности и расположивости енергетских ресурса у земљама западног Балкана и у Турској.

Једна од тема дводневног семинара, који је дио програма подршке Европског парламента парламентима земаља обухваћених процесом проширења Европске уније, биће и питање садашњих и будућих потреба за нафтом, електричном и обновљивом енергијом у државама западног Балкана и Турске. Како је најављено, разговараће се и о сарадњи Европске уније, држава западног Балкана и Турске у погледу инвестиционих пројеката за електричну енергију, плин и обновљиву енергију.

Планирано је да се учесницима семинара поздравним говором обрате предсједник Велике народне скупштине Турске Cemil Cicek, предсједник Комисије за спољне послове Европског парламента Elmar Brok, предсједник Комисије за индустрију, истраживање и енергетику Европског парламента Jerzy Buzek, те предсједник Комисије за индустрију, трговину, енергетику, природне ресурсе, информације и технологију Велике народне скупштине Турске Ibrahim Halil Mazicioglu. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу