MENI
6.2.2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao s ambasadoricom Norveške u BiH



Bosna i Hercegovina i Kraljevina Norveška imaju izuzetno dobre političke odnose a građani BiH poštuju veliku i svesrdnu pomoć kojom norveški narod podržava obnovu, razvoj demokratskih odnosa i privredni napredak naše zemlje. Ovo je, između ostalog, istaknuto prilikom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića s ambasadoricom Norveške u BiH Vibeke Lilloe.

Gospođa Lilloe danas je predsjedavajućeg Džaferovića upoznala s aktuelnim programima pomoći Norveške privrednom razvoju Bosne i Hercegovine a posebno je potencirala projekte koji znače zapošljavanje stotina i hiljada mladih ljudi na području cijele Bosne i Hercegovine. Pri tome je izrazila uvjerenje da će stalno otvoreni tenderi Vlade i Ambasade Norveške u našoj zemlji i njihova realizacija doprinijeti bržem privrednom rastu i boljem standardu naših građana.

Predsjedavajući Džaferović iskoristio je priliku da se zahvali na širokoj pomoći Norveške našoj zemlji a posedno na brzoj i konkretnoj pomoći ugroženom stanovništvu u otklanjanju posljedica prošlogodinje elementarne nepogode i poplava. Inače, on je danas, upoznao gošću sa procesom finaliziranja organa vlasti na nivou Federacije BiH i Bosne i Hercegovine izrazivši nadu de će on biti okončan prije kraja mjeseca februara. Istovremeno, istaknuo je očekivanje da će vrlo brzo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine nakon što je potpišu čelnici stranaka verificirati Zajedničku izjavu o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za poduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja EU kao i koracima koji će biti poduzimani njenog verificiranja u Parlamentarnopj skupštini BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću