MENI
29.12.2016

Održana 39. sjednice Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 39. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Šemsudin Mehmedović.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi „Efikasnost sistema deminiranja u Bosni i Hercegovini“, čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH. Uz ovaj Izvještaj usvojen je i zaključak prema kome Predstavnički dom PSBiH traži od Vijeća ministara BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, Komisije za deminiranje i Centra za uklanjanje mina u BiH da u roku od 60 dana obavijeste Komisiju za finansije i budžet Predstavničkog doma o planiranim, a u roku od šest mjeseci i o preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja, kao i da o preduzetim aktivnostima upoznaju i Ured za reviziju institucija BiH.

Komisija je na današnjoj sjednici usvojila i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi „Aktivnosti institucija BiH za provođenje zaštite i spašavanja u prirodnoj ili drugoj nesreći“, čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH. Uz ovaj Izvještaj usvojen je i zaključak kojim Predstavnički dom PSBiH traži od Vijeća ministara BiH, Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva odbrane BiH da u roku od 60 dana obavijeste Komisiju za finansije i budžet Predstavničkog doma o planiranim, a u roku od šest mjeseci i o preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja, kao i da o preduzetim aktivnostima upoznaju i Ured za reviziju institucija BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću