MENI
23.12.2016

Održana 22. sjednica Vijeća nacionalnih manjina

Vijeće nacionalnih manjina na svojoj 22. sjednici usvojilo je Plan rada ovog savjetodavnog tijela Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za 2017. godinu.

Usvojen je i Finansijski plan Vijeća nacionalnih manjina za 2017. godinu. Zajedno sa ovim Planom, Vijeće je usvojilo i zaključak kojim se od Sektora za finansije PSBiH zahtijeva da se, u skladu sa Odlukom o utvrđivanju troškova rada Vijeća nacionalnih manjina, donesenom od Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH, izvrši uplata finansijskih sredstava članovima ovog tijela.

Razmatrana je Inicijativa za donošenje Prijedloga zakona o Vijeću nacionalnih manjina u BiH. S tim u vezi, Vijeće je zaključilo da je u narednom periodu neophodno uputiti prijedlog izmjena i dopuna Odluke o osnivanju Vijeća nacionalnih manjina, koji bi se odnosio na kriterije za izbor članova ovog savjetodavnog tijela PSBiH.

Vijeće nacionalnih manjina razmotrilo je i prijave za projekte u skladu sa javnim pozivom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću