MENI
10.2.2015

Održana 4. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 4. sjednici utvrdila je da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, usaglašen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH.

S obzirom na dostavljene primjedbe Zakonodavno – pravnog sektora PSBiH, Ustavnopravna komisija obavezala je predlagača da, u saradnji sa Zakonodavno – pravnim sektorom PSBiH, u roku od sedam dana tekst ovog Prijedloga zakona uskladi s odredbama Poslovnika Doma.

Ustavnopravna komisija ponovo je zatražila od Kolegija Predstavničkog doma produženje roka za dostavljanje izvještaja o Prijedlogu zakona o obligacionim odnosima u civilnom zrakoplovstvu BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Podržan je Prijedlog orijentacionog plana rada Ustavnopravne komisije za 2015. godinu, uz napomenu da će ovaj plan biti ažuriran na osnovu plana rada koji će donijeti novo Vijeće ministara BiH.

Članovi Ustavnopravne komisije primili s k znanju Zabilješku sa sastanka sa predstavnicima Njemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ Stiftung). (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću