MENI
13.12.2016

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH prisustvovali prezentaciji o projektu modernizacije uprave Granične policije BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i članovi te Komisije Hanka Vajzović, Hazim Rančić, Šemsudin Mehmedović i Mario Karamatić prisustvovali su danas u Glavnom sjedištu Granične policije BiH u Sarajevu prezentaciji o prijedlogu nove organizacije Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i njegovi saradnici prezentirali su ciljeve reorganizacije Granične policije BiH, naglašavajući zakonski okvir, teritorijalnu reorganizaciju, novu sistematizaciju radnih mjesta, finansijske uštede i najbolje prakse i preporuke Evropske unije i Šengenskog ugovora.

Tokom prezentacije istaknuto je da je Granična policija BiH prepoznala potrebu organizacijskog prilagođavanja i iskazala namjeru da sveobuhvatno modernizira svoju upravu. Procesom modernizacije uprave Granična policija BiH teži da dostigne standard kojim će ispuniti sve uvjete za preuzimanje obaveza koje proizilaze iz budućeg kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Prezentacija je održana u okviru projekta pod nazivom „Modernizacija uprave Granične policije BiH“, koji se realizira uz podršku Savezne policije SR Njemačke i njenih eksperata prisutnih na današnjem skupu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću