MENI
20.10.2016

Izašao novi broj „Parlamenta“ za period juli - septembar 2016.

U novom izdanju „Parlamenta“, publikacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) koju priprema i uređuje Informaciono – dokumentacioni sektor PSBiH, opširno se izvještava o 4. Konferenciji parlamentaraca zemalja dunavske regije, čiji je domaćin bila Bosna i Hercegovina i koja je 2. septembra održana u Brčkom.

U ovoj publikaciji o aktivnostima PSBiH u periodu od jula do kraja sepetembra 2016. godine objavljene su i informacije o sadržaju razgovora članova kolegija oba doma PSBiH sa predsjednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković i predsjednikom Senata Malezije Datom Sri Sa Vignesvaranom, koji su boravili u posjeti našoj zemlji.

„Parlament“ donosi i osnovne akcente govora predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Safeta Softića na Evropskoj konferenciji predsjednika parlamenata država članica Vijeća Evrope, koja je 16. septembra održana u Strazburu. Također se izvještava i o posjeti članova Kolegija Predstavničkog doma PSBiH Mladena Bosića, Borjane Krišto i Šefika Džaferovića njemačkoj pokrajini Hessen i najvažnijim evropskim i njemačkim finansijskim institucijama.

U „Parlamentu“ je objavljen detaljan pregled zakonodavnih aktivnosti oba doma, kao i radnih tijela PSBiH.

Kad je riječ o aktivnostima Sekretarijata PSBiH u „Parlamentu“ se mogu pročitati izvještaji o posjeti sekretara Zajedničke službe PSBiH i predstavnika IT sektora i Sektora za odnose s javnošću PSBiH Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i o održanoj obuci o Zakonu o zaštiti tajnih podataka BiH.

Na kraju ovog izdanja „Parlament“ preporučuje i neke od najnovijih knjiga i publikacija koje su u ovoj godini stigle u Biblioteku PSBiH. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću