MENI
20.10.2016.

Izašao novi broj „Parlamenta“ za razdoblje lipanj - rujan 2016.

U novom izdanju „Parlamenta“, publikacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) koju priprema i uređuje Informacijsko – dokumentacijski sektor PSBiH, opširno se izvještava o 4. Konferenciji parlamentaraca zemalja dunavske regije, čiji je domaćin bila Bosna i Hercegovina i koja je 2. rujna održana u Brčkom.

U ovoj publikaciji o aktivnostima PSBiH u razdoblju od srpnja do kraja rujna 2016. godine objavljene su i informacije o sadržaju razgovora članova kolegija obaju domova PSBiH sa predsjednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković i predsjednikom Senata Malezije Datom Sri Sa Vignesvaranom, koji su boravili u posjetu našoj zemlji.

„Parlament“ donosi i osnovne akcente govora predsjedatelja Doma naroda PSBiH Safeta Softića na Europskoj konferenciji predsjednika parlamenata država članica Vijeća Europe, koja je 16. rujna održana u Strazburu. Također se izvještava i o posjetu članova Kolegija Zastupničkog doma PSBiH Mladena Bosića, Borjane Krišto i Šefika Džaferovića njemačkoj pokrajini Hessen i najvažnijim europskim i njemačkim financijskim institucijama.

U „Parlamentu“ je objavljen detaljan pregled zakonodavnih aktivnosti obaju domova, kao i radnih tijela PSBiH.

Kad je riječ o aktivnostima Tajništva PSBiH u „Parlamentu“ se mogu pročitati izvješća o posjetu tajnika Zajedničke službe PSBiH i predstavnika IT sektora i Sektora za odnose s javnošću PSBiH Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i o održanoj obuci o Zakonu o zaštiti tajnih podataka BiH.

Na kraju ovog izdanja „Parlament“ preporučuje i neke od najnovijih knjiga i publikacija koje su u ovoj godini stigle u Knjižnicu PSBiH. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću