MENI
22.11.2016

Održana 31. sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava

Na 31. sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljeni su k znanju zaključci s okruglog stola „Javno investiranje za djecu BiH i provođenje Akcionog plana za djecu BiH“, koji je Vijeće za djecu BiH organiziralo 6. oktobra ove godine. 

Odlučeno je da se dopuna Informacije o procjenama i mogućnostima o pitanju izbjegličke krize u regiji i Evropskoj uniji – Izvori i način finansiranja zdravstvene zaštite izbjeglica razmatra na narednoj sjednici Zajedničke komisije, jer je potrebno da sjednici prisustvuje i predstavnik Ministarstva sigurnosti BiH. 
  
Članovi Zajedničke komisije upoznati su o tome da će se tematska sjednica Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH povodom obilježavanja 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održati 5. decembra 2016. godine. 

Odlučeno je da će se tematska sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH, na kojoj će se predstaviti Specijalni izvještaj o pravima LGBT osoba u BiH sačinioca Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH, održati 6. decembra 2016. godine. 

Također je odlučeno da će se tematska sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, na temu „Prezentacija kompilacije UN preporuka sa UNDP“, održati 7. decembra 2016. godine. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću