MENI
10.11.2016

Održana 12. sjednica Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije

Na 12. sjednici Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe korupcije usvojen je Izvještaj o finansijskoj reviziji Agencije za 2015. godinu. 

Usvojen je Izvještaj o radu Agencije za period od 1. januara do 30. juna 2016. godine. Usvojen je i zaključak kojim se Vijeće ministara BiH zadužuje da podrži sve aktivnosti Agencije na provođenju Strategije borbe protiv korupcije 2015. – 2019. godine, kao i da pruži svu finansijsku, organizacionu i tehničku podršku Agenciji u rješavanju materijalno – tehničkih i kadrovskih problema s ciljem efikasnog rada Agencije. 

U vezi sa davanjem mišljenja o dostavljanju Izvještaja o radu Agencije Vijeću ministara BiH, Komisija je mišljenja da Agencija, u skladu sa Zakonom o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, nije u obavezi dostavljati izvještaje o radu Vijeću ministara BiH. 

Primljena je k znanju Informacija o stupanju na snagu Pravilnika o načinu evidencije radnog vremena u Agenciji. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću