MENI
3.11.2016

Članovi Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za srednju i istočnu Evropu razgovarali sa delegacijom Parlamenta Azerbejdžana

Zamjenik predsjedavajućeg Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za srednju i istočnu Evropu Sifet Podžić i član Grupe Mario Karamatić razgovarali su danas sa delegacijom Parlamenta Azerbejdžana koje je predvodio poslanik Javanshir Feyziyev. 

Tokom razgovora istaknuto je da dvije prijateljske zemlje imaju mnogo sličnosti, polazeći od načina na koji su stekle nezavisnost devedesetih godina prošlog stoljeća, do činjenice da su obje zemlje multikulturalne i multikonfesionalne. 

Parlamentarci moraju biti ti koji će, kako je rečeno, prednjačiti u saradnji dvije zemlje u mnogim oblastima. S tim u vezi, istaknuto je da dodatne napore posebno treba uložiti kada je riječ o saradnji u oblasti ekonomije, plinske industrije i cestogradnje. 

Tokom sastanka članovi delegacije Parlamenta Azerbejdžana uputili su poziv članovima Grupe prijateljstva PSBiH da posjete Azerbeajdžan, s ciljem dosezanja većeg stepena bilateralnih odnosa dva parlamenata i dvije države. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću