MENI
2.11.2016.

Održana 37. sjednica Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma

Na 37. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine PSBiH utvrđena je usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH. 

Ustavnopravno povjerenstvo utvrdilo je i usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini BiH, predlagatelja Vijeća ministara BiH. 

Podržani su, bez amandmana, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Pravobraniteljstvu BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH. 

Članovi Povjerenstva podržali su, sa osam usvojenih amandmana, i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udrugama i zakladama BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH. 

U raspravi o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH, zaključeno je da se Kolegij Doma upozna sa dopisima Zakonodavno - pravnog sektora Tajništva PSBiH koji su dostavljeni u svezi s tim Prijedlogom zakona, te da se Prijedlog zakona, sukladno članku 105. stavak (6) Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH, vrati predlagatelju na doradu.

Povjerenstvo je odgodilo raspravu o usklađenosti s Ustavom i pravnim sustavom BiH Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, jer sjednici nije nazočio predlagatelj ovog zakona zastupnik Šemsudin Mehmedović. 

Primljeno je k znanju Godišnje izvješće Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH za 2015. godinu. Usvojen je i zaključak koji će biti upućen Zastupničkom domu PSBiH, a kojim se traže izmjene zakona kako bi se javnosti učinili dostupnim imovinski kartoni nositelja pravosudnih funkcija u pravosudnim institucijama BiH. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću