MENI
27.10.2016

Član Kolegija Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić razgovarao sa novim šefom Političkog odjela EUSR

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić razgovarao je danas sa novim šefom Političkog odjela Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR) u BiH Mattom Fieldom.
Sagovornici su se ovom prilikom osvrnuli na aktuelni politički trenutak Bosne i Hercegovine u svijetlu rezultata nedavno održanih lokalnih izbora. Tom prilikom gospodin Tadić je istaknuo da se ponovo pokazalo da usljed izostanka adekvatnog partnerskog odnosa evropske zajednice država podršku gube oni koji ne samo deklarativno nego i u praksi čine konkretne poteze na evropskom putu.
Istovremeno, dodao je on, negativne posljedice snose političari koje na tom putu odlikuje zalaganje za principe i spremnost na iskorake a kao konkretne primjere naveo je Dragana Čavića potom Željka Komšića a tokom posljednjih mjeseci Mladena Bosića.

Danas je zajednički ocijenjeno da ima prostora za optimizam jer, kako je rečeno, krećemo se u pozitivnom smjeru. Međutim, pred domaćim političarima i međunarodnim prijateljima je zadatak da partnerski rade na pretvaranju široke podrške u konkretnu aktivnu volju kako bi se efikasno provodile obimne reforme na evropskom putu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću