MENI
27.10.2016.

Чланови Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини НАТО на семинару Поткомисије за НАТО партнерство

Предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у Парламентарној скупштини НАТО (ПСНАТО) Никола Ловриновић и члан те Делегације Асим Сарајлић учествоваће у раду радних група Поткомисије ПСНАТО за НАТО партнерство на семинару којег у Риму 28. и 29. октобра организује Специјална група за Медитеран и Средњи исток ПСНАТО. 

На семинару, који представља припрему за Годишњу конференцију ПСНАТО у Истанбулу средином новембра ове године, биће ријечи о актуелној ситуацији у Сирији и Ираку, као и о радикализацији и тероризму у Европи. 

Током дводневног семинара разговараће се и о безбједносној ситуацији у Либији и у цијелом региону Сјеверне Африке, о управљању миграционим таласом и контроли граница, о стратешкој вези региона Западног Балкана са регионима Сјеверне Африке и Блиског истока у погледу миграционе кризе, те о политичким посљедицама миграционе кризе у Европи и у Сједињеним Америчким Државама. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу