MENI
17.2.2015

Zаmјеnik prеdsјеdаvајućеg Predstavničkog doma Mlаdеn Bоsić razgovarao s ambasadoricom Francuske u BiH


"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić sastao se danas sa Kler Bodoni, ambasadorkom Francuske u Bosni i Hercegovini. Najviše pažnje u razgovoru posvećeno je unapređenju privredne saradnje, razvoju turizma i organizaciji Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade.
„Francuska je spremna da nam pruži pomoć u izradi projekata i uređenju Jahorine. Francuska je vodeća zemlja po broju turista i posjetilaca, i njihovo veliko iskustvo i podrška bit će veoma važni kako bi i mi iskoristili prirodne potencijale za privlačenje investicija i razvoj planinskog turizma“, rekao je gospodin Bosić tokom ovog susreta.

Francuska ambasadorka izrazila zadovoljstvo dobrim odnosima dvije države, te istakla da ima mnogo prostora za proširenje saradnje u raznim oblastima. „Mi Bosnu i Hercegovinu smatramo istorijskom regijom sa kojom tradicionalno imamo dobre i prijateljske odnose. Nadam se da će u narednom periodu doći do još intenzivnije privredne saradnje između dvije države. Spremni smo da pomognemo projekat organizacije Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2017. godine na osnovu kojeg bi se tražila sredstva za razvoj održivog turizma“, istakla je ambasadorka Francuske tokom susreta sa gospodinom Bosićem“, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću