MENI
25.10.2016.

Одржана 27. сједница Комисије за саобраћај и комуникације

На 27. сједници Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) прихваћен је, у првом читању, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о међународном и међуентитетском друмском превозу, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Од Колегијума Представничког дома ПСБиХ Комисија је затражила да за 20 дана продужи рок за достављање извјештаја о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини у другом читању, чији је предлагач Савјет министара БиХ. 

Усвојен је Извјештај са јавне расправе о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини. 

К знању је примљена Информација Министарства комуникација и транспорта БиХ у вези са усвајањем Оквирне стратегије саобраћаја БиХ за период од 2016. до 2030. године. 

К знању је примљено и Обавјештење Регулаторне агенције за комуникације БиХ о расписивању јавног позива за додјелу слободних радио – фреквенцијских ресурса намијењених за земаљску радио – дифузију. 

У вези с дописом комерцијалне „К3“ телевизије, Комисија је затражила од Регулаторне агенције за комуникације БиХ, као и од Министарства комуникација и транспорта БиХ информацију о изналажењу најбржег могућег рјешења за процес дигитализације комерцијалних телевизија. (крај)  

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу