MENI
19.10.2016

Predsjedavajući Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić i Mladen Bosić čestitali Boži Petrovu izbor za predsjednika Hrvatskog sabora

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić i predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić uputili su čestitku gospodinu Boži Petrovu povodom njegovog imenovanja na dužnost predsjednika Hrvatskog sabora. Tekst čestitke prenosimo u cjelosti. 

"Poštovani gospodine Petrov,
Povodom Vašeg imenovanja za predsjednika Hrvatskog sabora, u ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, upućujemo Vam izraze iskrenog poštovanja.

Dozvolite da Vam zaželimo uspjeh u radu i da Vas, u obavljanju ove odgovorne dužnosti, uvijek prate dobro zdravlje i sreća.

Gospodine predsjedniče,
Duboko smo uvjereni da ćemo zajednički i dalje raditi na unapređenju dosadašnjih dobrih odnosa između Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Hrvatskog sabora na svim nivoima i u svim oblastima od obostranog interesa. Tome će zasigurno doprinositi i razmjena delegacija na najvišem nivou.

Dozvolite da iskoristimo ovu priliku i uputimo Vam poziv da posjetite Bosnu i Hercegovinu.
Još jednom Vam čestitamo na imenovanju na dužnost predsjednika Hrvatskog sabora i upućujemo izraze našeg dubokog uvažavanja.", ističe se u čestitki predsjedavajućih Softića i Bosića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću