MENI
18.10.2016

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bariša Čolak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Italije u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini Ruggiera Corriasa.

Razmjenjena su stajališta o aktuelnoj situaciji, prilikama i odnosima u BiH nakon lokalnih izbora, kao i stajališta u kontekstu političkih i ekonomskih procesa u zemlji, te daljih prioriteta na evropskom i euroatlantskom putu BiH.

Ambasador Corrias izrazio je zadovoljstvo uspješnom saradnjom sa predstavnicima vlasti u Bosni i Hercegovini za vrijeme njegovog mandata, što, kako je rekao, predstavlja izniman doprinos nastavku tradicionalno dobrih bilateralnih odnosa Italije i BiH. Corrias je izrazio uvjerenje da će takva saradnja biti nastavljena i sa njegovim nasljednikom na poziciji ambasadora Italije. 

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bariša Čolak zahvalio se ambasadoru Corriasu na nesebičnom zalaganju i na podršci koju su Italija i Corrias lično pružali BiH, poželjevši mu mnogo uspjeha u daljem radu" saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariše Čolaka. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću