MENI
18.10.2016

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sastao se sa zamjenikom ministra odbrane BiH

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom ministrice odbrane BiH Seadom Jusićem. 

Šiljegović je informirao zamjenika ministrice odbrane BiH o oblastima u kojima su zapažena sve češća kršenja osnovnih ljudskih prava pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH). S tim u vezi, parlamentarni vojni povjerenik dao je snažnu podršku Ministarstvu odbrane BiH u poduzimanju aktivnosti s ciljem sistemskog rješavanju teškoća u ovom Ministarstvu i OSBiH.

Zamjenik ministrice odbrane BiH Sead Jusić upoznao je parlamentarnog vojnog povjerenika s aktuelnim dešavanjima u Ministarstvu odbrane BiH i OSBiH, s posebnim akcentom na rješavanje statusnih pitanja profesionalnih vojnih lica u OSBiH. On je naglasio da je neophodna saradnja, kao i češći kontakti i koordinacija institucija nadležnih za pitanja iz oblasti OSBiH, među koje spada i parlamentarni vojni povjerenik. 

Jusić je izrazio očekivanje da će sinhronizacija zajedničkih aktivnosti Ministarstva odbrane BiH sa nadležnom Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost BiH i parlamentarnim vojnim povjerenikom u narednom periodu rezultirati kvalitetnijim ispunjavanjem misije Oružanih snaga BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću