MENI
17.10.2016

Predsjedavajuća Delegacije PSBiH u PS Centralnoevropske inicijative Monika Tomić učestvovala na sastanku Komiteta za kulturu PSCEI

Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Centralnoevropske inicijative (PSCEI) Monika Tomić učestvovala je danas u Palermu u radu Komiteta za kulturu PSCEI. 

Obraćajući se članovima ovog Komiteta, gospođa Tomić istaknula je da je interkulturalni i međureligijski dijalog ključ za razumijevanje i poštivanje različitosti, te za postizanje i očuvanje mira (cijeli govor gospođe Monike Tomić možete pročitati ovdje).

Učesnicima sastanka, koji je bio posvećen izazovima pred kojima se Evropa našla suočavajući se s izazovima izbjegličke krize, migracija, te jačanjem radikalizma i opasnosti od terorizma, obratili su se i predsjedavajući Komiteta za kulturu PSCEI Luis Alberto Orellana, predsjedavajuća Komiteta za dijalog između civilizacija i ljudska prava Parlamentarne skupštine Mediterana Emma Fattorini, kao i predsjedavajući italijanske delegacije u PSCEI senator Lodovico Sonego. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću