MENI
17.10.2016.

Održana 25. sjednica Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda

Povjerenstvo za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 25. sjednici podržalo je Nacrt proračuna Ureda za reviziju institucija BiH za 2017. godinu. Povjerenstvo je odobrilo Nacrt proračuna ovog Ureda u iznosu od 4.006.000 KM, što predstavlja umanjenje za 5.500.000 KM u odnosu na prvobitno planirani proračunski prijedlog. 

Povjerenstvo za financije i proračun zatražilo je od Vijeća ministara BiH, odnosno Ministarstva financija i trezora BiH, da prigodom planiranja neophodnih financijskih sredstava u Proračunu institucija i međunarodnih obveza BiH, u dijelu koji se odnosi na planirane višegodišnje kapitalne izdatke za nabavu građevina, prioritetno riješi pitanje trajnog smještaja Ureda za reviziju institucija BiH. 

Imajući u vidu neovisni status Ureda, Povjerenstvo je, također, zaključilo da prigodom rješavanja ovog pitanja posebno treba voditi računa o fizičkoj odvojenosti Ureda za reviziju institucija BiH od proračunskih korisnika nad kojima ovaj Ured vrši reviziju financijskog poslovanja.

Članovi Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda upoznali su se sa Godišnjim planom Ureda za reviziju institucija BiH za 2016./2017., te usvojili zaključak kojim su obvezali ovaj Ured da Povjerenstvu dostavi Plan rada za 2017. godinu.

Povjerenstvo je primilo k znanju Informaciju i Dopunu Informacije o aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvješća Ureda za reviziju Institucija BiH o obavljenoj reviziji učinka o temi: „Transparentnost rada institucija BiH“, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH. Tom prigodom Povjerenstvo je usvojilo i zaključak kojim je zadužilo Generalno tajništvo Vijeća ministara BiH da onim institucijama koje nisu postupile po njegovom zahtjevu, uputi požurnicu da bez odlaganja dostave traženu informaciju, te o istom upoznaju Ured za reviziju institucija BiH.

K znanju je primljena Informacija Uprave za neizravno oporezivanje o realizaciji preporuka iz Izvješća o obavljenoj reviziji učinka na temu „Upravljanje carinskim terminalima“. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću