MENI
19.2.2015

Poslanici Predstavničkog doma i članovi Komisije za finansije i budžet Jasmin Emrić i Mirsad Isaković na Regionalnoj parlamentarnoj konferenciji u Tirani



Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i članovi Komisije za finansije i budžet tog Doma Jasmin Emrić i Mirsad Isaković učestvovat će na Regionalnoj konferenciji o parlamentarnom nadzoru nad budžetom i finansijama u zemljama Zapadnog Balkana, koja će se 20. i 21. februara održati u Tirani. 

Dvodnevnoj konferenciji, čiji je organizator Westminsterska fondacija za demokratiju u saradnji sa Mrežom parlamentarnih odbora za ekonomiju, finansije i evropske integracije u zemljama zapadnog Balkana, prisustvovat će predstavnici osam parlamenata iz zemalja regije, regionalni eksperti za pitanja budžeta i finansija, kao i predstavnici državnih revizorskih institucija.

Kako su organizatori najavili, konferencija će biti podijeljena u četiri panel – rasprave, od kojih će se u prve dvije govoriti o ulozi parlamenata u planiranju, usvajanju i praćenju izvršenja budžeta, kao i o uspostavljanju parlamentarnih ureda za budžet. 

U druge dvije panel – rasprave predviđena je razmjena iskustava u vezi sa odnosima parlamenata i parlamentarnih odbora za budžet i finansije sa državnim institucijama revizije, kao i o prelasku na takozvano programsko budžetiranje. 

U uvodnom dijelu konferencije učesnicima će se, u ime organizatora i domaćina skupa, obratiti predsjednik Parlamenta Albanije Ilir Meta i šef Programa za Zapadni Balkan Westminsterske fondacije za demokratiju Emil Atanasovski. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću