MENI
12.10.2016.

Одржана 24. сједница Комисије за финансије и буџет Дома народа

Комисија за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) на својој 24. сједници разматрала је проблеме у раду Канцеларије за разматрање жалби БиХ. 

Након свеобухватне расправе о овој теми, Комисија је усвојила закључак којим препоручује Савјету министара БиХ да размотри мјере које ће омогућити одговарајућу организацијску структуру Канцеларије за разматрање жалби и обезбједити рад ове Канцеларије у пуном капацитету. 

У закључку се препоручује да се обезбједе додатна финансијска средства за запошљавање кадрова, у складу с приоритетима и захтјевима које је ова институција поднијела према Министарству финансија БиХ и Савјету министара БиХ, с циљем да Канцеларија поштује законске рокове за рјешавање примљених предмета. 
Комисија ће на неком од својих наредних засједања разматрати извјештаје са ове сједнице, у којем ће бити садржани и закључци који се тичу рјешавања проблема везаних за заостале спорне предмете из 2013. и 2014. године, а који на данашњој сједници нису усвајани због њихове комплексности. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу