MENI
12.10.2016

Održana 24. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 24. sjednici razmatrala je probleme u radu Ureda za razmatranje žalbi BiH. 

Nakon sveobuhvatne rasprave o ovoj temi, Komisija je usvojila zaključak kojim preporučuje Vijeću ministara BiH da razmotri mjere koje će omogućiti odgovarajuću organizacijsku strukturu Ureda za razmatranje žalbi i osigurati rad ovog Ureda u punom kapacitetu. 

U zaključku se preporučuje da se osiguraju dodatna finansijska sredstva za zapošljavanje kadrova, u skladu s prioritetima i zahtjevima koje je ova institucija podnijela prema Ministarstvu finansija BiH i Vijeću ministara BiH, s ciljem da Ured poštuje zakonske rokove za rješavanje primljenih predmeta. 
Komisija će na nekom od svojih narednih zasjedanja razmatrati izvještaje sa ove sjednice, u kojem će biti sadržani i zaključci koji se tiču rješavanja problema vezanih za zaostale sporne predmete iz 2013. i 2014. godine, a koji na današnjoj sjednici nisu usvajani zbog njihove kompleksnosti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću