MENI
20.2.2015

Poslanici Predstavničkog doma Jasmin Emrić i Mirsad Isaković u Tirani učestvuju u radu Regionalne konferencije o parlamentarnom nadzoru nad budžetom i finansijama


U Tirani je danas počela Regionalna konferencija o parlamentarnom nadzoru nad budžetom i finansijama u zemljama Zapadnog Balkana, u čijem radu učestvuju poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i članovi Komisije za finansije i budžet tog Doma Jasmin Emrić i Mirsad Isaković.

Ovoj Konferenciji, čiji je organizator Westminsterska fondacija za demokratiju u saradnji sa Parlamentom Albanije i Mrežom parlamentarnih odbora za ekonomiju, finansije i evropske integracije u zemljama Zapadnog Balkana, prisustvuju predstavnici osam parlamenata iz zemalja regije, regionalni eksperti za pitanja budžeta i finansijskog zakonodavstva, kao i predstavnici državnih revizorskih institucija.

Regionalna konferencija u Tirani završava sutra, kada će biti usvojeni zaključci i preporuke u vezi s navedenim temama. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću