MENI
10.10.2016

Održana 31. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 31. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2017. godinu, osim u dijelu koji se odnosi na nabavku građevina u stavci kapitalnih izdataka. U vezi s ovim, usvojen je zaključak koji će biti upućen Predstavničkom domu PSBiH, a u kojem se traži mišljenje Vijeća ministara BiH o tome je li moguće, kroz budžetska sredstva za 2017. godinu, realizirati dio Nacrta budžeta koja se tiče nabavke građevina za potrebe Ureda za reviziju institucija BiH. 

Primljen je k znanju Šestomjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za period od 1. januara do 30. juna 2016. godine.

Komisija nije razmatrala, zbog neprisustva ovlaštenog predstavnika predlagača, načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, načela Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH i načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda. Predlagač ovih zakonskih rješenja je Vijeće ministara BiH. 

S dnevnog reda sjednice, zbog neprisustva predlagača Damira Arnauta, skinut je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH. (kraj)  

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću