MENI
10.10.2016.

Zamjenik predsjedateljice Izaslanstva PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Srednjoeuropske inicijative Fehim Škaljić sudjelovao u Ljubljani na sastancima generalnih odbora PSSEI

Zamjenik predsjedateljice Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Srednjoeuropske inicijative (PSSEI) Fehim Škaljić sudjelovao je danas u Ljubljani u radu sjednica Glavnog odbora za ekonomske poslove i Glavnog odbora za politička pitanja i unutarnje poslove PSSEI.

Govoreći na zajedničkoj uvodnoj sesiji obaju glavnih odbora gospodin Škaljić ocijenio je da SEI, koju čine europske države sa oko 250 milijuna stanovnika, predstavlja veoma značajnu regionalnu inicijativu i u političkom i u ekonomskom pogledu. Prema riječima Škaljića, u političkom pogledu SEI, posebno njena parlamentarna dimenzija, ima važnu integrativnu ulogu u procesu proširenja Europske unije (EU). S tim u svezi, Škaljić je naglasio da su europske integracije strateški cilj Bosne i Hercegovine i dodao da je našoj zemlji potrebno pružiti jednake šanse u odnosu na sve zemlje koje sudjeluju u procesu proširenja EU. 

Sudjelujući na sjednici Glavnog odbora za ekonomske poslove PSSEI, gospodin Škaljić govorio je ulozi Energetske zajednice u stvaranju jedinstvenog energetskog tržišta zemalja EU i regiona Zapadnog Balkana. Ističući da naša zemlja ima mnogo prostora za bolje iskorištavanje energetskih resursa, posebno za proizvodnju hrane, Škaljić je pozvao zemlje članice PSSEI da ponude zajedničke projekte i programe u koje bi bila uključena i BiH. Prema riječima Škaljića, ti programi bi trebali biti bazirani i na stvaranju obnovljivih i ekološki čistih izvora energije, sukladno europskim standardima i direktivama EU u ovoj oblasti. 

Domaćin sastanaka glavnih odbora PSSEI bio je Narodni zbor Republike Slovenije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću