MENI
6.10.2016.

Održana 29. sjednica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH

Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH na svojoj 29. sjednici podržalo je u drugoj fazi u povjerenstvu Prijedlog zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajućeg streljiva, čiji je predlagatelj: Vijeće ministara BiH, a koji se pod oznakom „E“ u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) razmatra po skraćenom zakonodavnom postupku.

K znanju su primljene:

  • Informacija o posjetu Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Mostar, 13. srpanj 2016., 
  • Informacija o sudjelovanju predstavnika Zajedničkog povjerensva za obranu i sigurnost BiH na 13. zasjedanju Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva – EXPLODE, Sarajevo, 29. rujan 2016., te
  • Informacija o održanom sastanku sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH, Butmir, 22. rujan 2016.


Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH upoznali su se sa prispjelim pritužbama na rad Neovisnog odbora, čiji je podnositelj Svevlad Hoffmann. S tim u svezi, Povjerenstvo je usvojilo zaključak da predmetne pritužbe proslijedi Neovisnom odboru, od kojeg će zahtijevati da izvijesti Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH o svom postupanju po tim pritužbama. 

Zajedničko povjerenstvo razmatralo je i materijal sa oznakom „povjerljivo“, broj: P-POV-08-04-2-20-1/16, od 14. srpnja 2016., čiji je obrađivač Ministarstvo obrane BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću