MENI
23.9.2016

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić razgovarao sa komandantom EUFOR-a u BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić susreo se u kampu Butmiru sa komandantom EUFOR-a u BiH general – majorom Friedrichom Schrotterom. 

Razmijenjene su informacije o aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i Komande EUFOR-a u BiH u svjetlu posjete jedinicama i komandama Oružanih snaga BiH (OSBiH), koju su članovi Zajedničke komisije poduzeli tokom ove sedmice. 

Predsjedavajući Podžić iznio je svoje utiske u vezi sa tom posjetom, upozoravajući na potrebu stvaranja boljih uvjeta za život i rad pripadnika OSBiH, kao i na potrebu izgradnje kapaciteta koji će pripadnike OSBiH učiniti boljim i kredibilnijim u izvršavanju zadataka koji su pred njima.

Tokom susreta razgovaralo se i o pomoći pripadnika OSBiH civilnom stanovništvu, o procesu uništavanja viškova zastarjele municije, kao i o potrebi izgradnje kapaciteta za javno trošenje budžetskih sredstava za potrebe sektora odbrane. 

Bilo je riječi i o daljoj izgradnji kapaciteta za učešće pripadnika OSBiH u mirovnim misijama u sastavu Evropske unije, kao i o pripremama predstojeće zajedničke vježbe pripadnika OSBiH sa EUFOR-om. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću