MENI
22.9.2016

Predstavnici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH posjetili jedinicu Granične policije BiH na Aerodromu Tuzla

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić, član Komisije Hazim Rančić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović posjetili su jedinicu Granične policije BiH na Aerodromu Tuzla.

U razgovoru sa komandirom jedinice Savom Vlačićem, delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH informirana je da Aerodrom Tuzla u posljednje tri godine snažno razvija i bilježi i do dvadeset puta veći promet putnika. Samo u prošloj godini, rečeno je na sastanku, evidentiran je promet od oko 300.000 putnika na ovom aerodromu.

S tim u vezi, upozoreno je na činjenicu da jedinica Granične policije BiH na Aerodromu Tuzla, usljed nedostatka potrebnog ljudstva, krajnjim naporima izvršava obaveze granične kontrole putnika. Istovremeno, rečeno je da bi što prije trebalo osigurati i adekvatne uvjete za rad, što podrazumijeva bolji smještaj, te niz drugih stvari koje trebaju pratiti povećanje putničkog i kargo saobraćaja na ovom aerodromu.

Saradnja pripadnika Granične policije BiH sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH, kao i sa svim subjektima koji su angažirani na Međunarodnom aerodromu Tuzla ocijenjena je kao vrlo dobra. 

Članovi Zajedničke komisije o saznanjima i zapažanjima tokom ove radne posjete informirat će nadležne institucije, s ciljem da se učini sve što je potrebno kako bi ova i druge jedinice Granične policije BiH imale uvjete za profesionalno obavljanje poslova i zadataka. 

Sastanku na Aerodromu Tuzla prisustvovali su i predstavnici Regionalnog ureda Uprave za indirektno oporezivanje BiH sa sjedištem u Tuzli. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću