MENI
20.9.2016

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH boravili u radnoj posjeti Glavnom sjedištu UIO BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i član Komisije Šemsudin Mehmedović boravili su danas u radnoj posjeti Glavnom sjedištu Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u Banjoj Luci, gdje im je domaćin bio direktor UIO BiH Miro Džakula sa saradnicima.
Sastanak članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH sa predstavnicima UIO BiH, kojem je prisustvovao i direktor Granične policije BiH Zoran Galić, imao je za cilj sagledavanje stanja infrastrukture na graničnim prijelazima u BiH za koje je neposredno nadležna ova Uprava. Tokom brojnih radnih posjeta članova ove Komisije terenskim uredima Granične policije BiH, posebno tokom nedavne posjete jedinici Granične policije BiH u Doljanima, konstatirano je veoma loše stanje infrastrukture, kao i veoma loši uvjeti za rad graničnih policajaca na ovim prijelazima. 

Direktor UIO BiH Miro Džakula prezentirao je članovima Zajedničke komisije stanje infrastrukture na graničnim prijelazima u BiH, te iznio prijedloge za rješavanje problema na njima, kao i potencijalne načine iznalaženja finansijskih sredstava za poboljšanje aktuelne situacije na postojećim infrastrukturnim objektima.

Direktor Galić i njegovi saradnici istaknuli su da već duže vrijeme predstavnike nadležnih institucija u BiH upozoravaju na problem neuvjetnih prostora za rad na pojedinim graničnim prijelazima, o čemu je, između ostalog, i predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić informirao ministra sigurnosti BiH po okončanju posljednje posjete regionalnom uredu Granične policije„Jug“ u Čapljini. 

Sagovornici su zaključili da je nužno što prije angažirati sva raspoloživa sredstva s ciljem modernizacije i opremanja infrastrukture na graničnim prijelazima, što bi, s jedne strane, poboljšalo imidž naše zemlje, a s druge strane omogućilo pripadnicima Granične policije BiH da kvalitetno rade svoj posao.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost će, s ciljem iznalaženja rješenja koja će omogućiti pripadnicima ove agencije bolje uvjete za obavljanje redovnih aktivnosti, nastaviti sa terenskim posjetama jedinicama Granične policije BiH. S tim u vezi, po okončanju ove posjete, članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost boravit će, zajedno sa direktorom UIO Mirom Džakulom i direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem, u radnoj posjeti Terenskom uredu Granične policije „Sjeverozapad“ sa sjedištem u Gradišci. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću