MENI
16.9.2016

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić razgovarao s ambasadoricom Republike Kine u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić danas je razgovarao s ambasadoricom Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo. 

Kina je, istaknuto je tokom razgovora, jedan od najvažnijih investitora u BiH i regionu, a tokom sastanka razgovaralo se o dodatnom unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa. Razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta značajno doprinosi smanjenu tenzija i stabilnosti u regionu. Zbog toga je uloga Kine, kao jednog od najvažnijih trgovinskih partnera i stranih investitora u BiH, veoma važna. U narednom periodu planirane su posjete predstavnika zakonodavne vlasti, parlamentarnih delegacija i privrednika kako bi se dodatno unaprijedili odnosi i saradnja dvije zemlje. 

Tokom sastanka istaknuta je važna uloga projekta „16 plus 1“ i ministra vanjske trgovine BiH Mirko Šarovića koji je imenovan za nacionalnog koordinatora za saradnju Kine i Bosne i Hercegovine. Ambasadorica Kine Chen Bo uputila je zvaničan poziv Mladenu Bosiću, kao lideru SDS-a, na Konferenciju lidera vodećih stranaka zemalja jugoistočne Evrope koju Kina organizira u Budimpešti 5. i 6. oktobra ove godine", saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladena Bosića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću