MENI
15.9.2016

Delegacija Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH na Interparlamentarnoj konferenciji o nadzoru nad IPA fondovima

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović, njegova zamjenica Nermina Kapetanović i član Komisije Fehim Škaljić učestvovat će na Interparlamentarnoj konferenciji o nadzoru nad IPA fondovima Evropske unije, koja će 16. septembra biti održana u Beogradu. 

Na Konferenciji, koju organizira Odjeljenje Evropskog parlamenta za pretpristupne aktivnosti u saradnji sa odborima Evropskog parlamenta za kontrolu budžeta, vanjske poslove i regionalni razvoj, članovi parlamenata zemalja u procesu proširenja i Evropskog parlamenta raspravljat će o parlamentarnoj kontroli instrumenata Evropske unije (EU) za pretpristupnu pomoć, kao i o usklađivanju IPA II programa sa strategijom proširenja EU.

Tokom Konferencije, čiji je domaćin Narodna skupština Srbije, bit će riječi i o ulozi parlamenata u budžetskoj podršci i praćenju rezultata reformi, kao i o regionalnoj i prekograničnoj saradnji u okviru podrške IPA fondova. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću