MENI
6.9.2016

Predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Borislav Bojić i njegov zamjenik Halid Genjac na konferenciji OSCE-a o sprečavanju trgovine ljudima

Predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borislav Bojić i njegov zamjenik Halid Genjac učestvovat će u radu konferencije o sprečavanju trgovine ljudima za radnu eksploataciju u lancima nabavke, koja će se, u organizaciji Ureda specijalne predstavnice OSCE-a i koordinatice za borbu protiv trgovine ljudima, održati u Berlinu 7. i 8. septembra ove godine.

Na konferenciji, koja se održava u okviru njemačkog predsjedavanja OSCE-om, bit će predstavljene najbolje prakse, ali i odsustvo politika za borbu protiv prinudnog rada i trgovine ljudima. 

Kako su organizatori najavili, na konferenciji će, osim parlamentaraca iz zemalja članica OSCE-a, učestvovati predstavnici vlada, nacionalni koordinatori i izvjestioci za pitanje borbe protiv krijumčarenja ljudi, inspektori rada i službenici nadležni za javne nabavke, predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacije koje djeluju u zemljama OSCE-a, kao i brojni eksperti i kreatori politika za borbu protiv trgovine ljudima. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću