MENI
4.9.2016.

Замјеници предсједавајућег Представничког и Дома народа ПСБиХ Борјана Кришто и Бариша Чолак присуствовали канонизацији Мајке Терезе у Ватикану

Замјеница предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ (ПСБиХ) Борјана Кришто и замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ Бариша Чолак присуствовали су канонизацији Мајке Терезе, која је одржана у Ватикану. 

Обред канонизације предводио је папа Фрањо на тргу св. Петра, на којем се, уз високе делегације бројних земаља, окупило преко 100 хиљада ходочасника.

Проглашавамо благословљену Терезу од Калкуте светицом и стављамо је на попис светаца, налажући да буде поштована од цијеле Цркве, поручио је папа Фрањо, те рекао да ће се у католичком календару Мајка Тереза славити 5. септембра, на дан њезине смрти. 

Мајка Тереза, чију су канонизацију поздравили милиони људи широм свијета које је дотакнуло њезино милосрђе, рођена је у Скопљу 1910. године. Оснивачица је католичке редовничке заједнице Мисионарке љубави, а као хуманитарка и помоћница сиромашних и немоћних добитница је Нобелове награде за мир 1979. године. Преминула је 1997. године.Ватикан је током 2002. и 2015. године признао два чудесна оздрављења приписана њезину заговору. (крај) 

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу