MENI
24.2.2015

Održana 5. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na svojoj 5. sjednici podržala je u drugoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Klub poslanika SBBBiH. Tom prilikom Komisija nije podržala amandman koji je na Prijedlog zakona podnio poslanik Nikola Lovrinović.

Komisija je podržala i uputila u dalju parlamentarnu proceduru i Incijativu poslanice Aleksandre Pandurević, koja glasi: „U skladu s članom 8. Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH („Službeni glasnik BiH“, broj 79/14), pokrećem incijativu za uvrštavanje u dnevni red tačke: Informacija Centralne banke BiH o problemima korisnika kredita ugovorenih s klauzulom o indeksiranju obaveze u CHF i mjerama preduzetim za rješavanje ovih problema“.

K znanju su primljene Informacija Tužilaštva BiH, od 13.2.2015., Informacija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, od 11.2.2015., te Dopis Suda BiH u vezi s primjedbama na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, od 9.2.2015. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću