MENI
23.8.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA IZBOR I PRAĆENJE RADA AGENCIJE ZA PREVENCIJU KORUPCIJE I KOORDINACIJU BORBE PROTIV KORUPCIJE



Na danas održanoj 2. sjednici Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, izvršeno je otvaranje koverata-prijava koje su pristigle na Javni konkurs za imenovanje direktora i dva zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.  

Komisija je utvrdila da je na Javni konkurs pristiglo ukupno dvadeset prijava, a kako dvije nisu blagovremeno poslate na adresu Parlamentarne skupštine BiH, na današnjoj sjednici nisu razmatrane. Konstatirano je da od osamnaest blagovremeno pristiglih prijava, trinaest kandidata zadovoljava, a pet ne zadovoljava kriterije propisane Javnim konkursom.
Zaključeno je da će se intervju sa kandidatima obaviti nakon što Centralna izborna komisija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) dostave potrebne informacije o kandidatima, u skladu sa Zakonom o ministarskim imenovanjima, imenovanjima Vijeća ministara i drugim imenovanjima Bosne i Hercegovine. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću