MENI
27.2.2015.

Делегаткиње у Дому народа ПСБиХ Љиља Зовко и Зденка Џамбас учествоваће на Конференцији парламентарки у Југоисточној Европи


Делегаткиње у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Љиља Зовко и Зденка Џамбас учествоваће на Конференцији парламентарки Југоисточне Европе, која ће се 02. и 03. марта 2015. године одржати у Београду.

Конференција, чија је главна тема „Равноправне и оснажене – заједно смо јаче“, има за циљ истражити улогу жена чланова парламената у затварању јаза међу половима, чиме би се додатно ојачао положај жена у њиховим друштвима.

Такође, овај скуп има за циљ и да креира платформу за ближу и значајнију сарадњу међу посланицама земаља Југоисточне Европе, која је наведена у Меморандуму о разумијевању, који учесници требају потписати и усвојити на крају Конференције.

Према најави, учесници ће у оквиру теме „Стање у области родне равноправности“, размијенити мишљења у вези са социјалним положајем жена, положају жена у парламенту и у политици, економском положају жена, насиљу у породици, као и о односу жена и безбједности.

На скуп су позвани представници парламената Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Македоније, Албаније, Турске, Молдавије, Румуније, Бугарске, Мађарске и Грчке.

Такође, Конференцији би требали присуствовати и чланови Европског парламента, представници Глобалног форума жена у парламентима, представници надлежних институција Србије, те чланови међународних и невладиних организација. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу