MENI
28.7.2010

OKONČANA 82. SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 82. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je potvrđena Odluka o upućivanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u misiju Snage međunarodne sigurnosne pomoći (ISAF) u Islamsku Republiku Afganistan.
U Upravni odbor Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz hrvatskog naroda je imenovan Marijo Pejić. Usvojen je Zaključak iz Mišljenja Komisije za saobraćaj i komunikacije koji glasi: „Predstavnički dom traži od nadležnih organa da se deblokira proces izbora i imenovanja člana Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz srpskog naroda“.

U Stručnu komisiju DTT Foruma su imenovani poslanici Husein Nanić i Branko Dokić.
Usvojen je zaključak da se izmijeni zaključak sa 76. sjednice Predstavničkog doma održane 21. 04. 2010. godine povodom zaduživanja zamjenika ministra sigurnosti Mije Krešića da obavlja dužnost vršioca dužnosti direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije do izbora direktora, a najdalje do 1.08.2010.g. Izbrisan je tekst „a najdalje do 1.08.2010.g.“   
Data je saglasnost za ratifikaciju: Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije u oblasti obrazovanja, kulture i sporta, Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva industrije i trgovine Republike Češke, Sporazuma između BiH i Republike Češke o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka, Sporazuma o finansiranju između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj – Prvo programsko finansiranje za razvojne politike javne potrošnje, Sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj – Prvi programski zajam za razvojne politike javne potrošnje, Ugovora između BiH i Republike Srbije o izmjenama i dopunama Ugovora između BiH i Srbije i Crne Gore o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima, Sporazuma o finansiranju između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj – Projekat podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju, Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Federativne Republike Brazil o djelomičnom ukidanju viza, Sporazuma između Vijeća ministara  BiH i Vlade Arapske Republike Egipat o uzajamnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih, službenih i specijalnih pasoša, Sporazuma o kreditu između BiH koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i Raiffeisen Centralbank Osterreich Aktiengesellschaft - Izgradnja nove bolnice u Bijeljini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću