MENI
28.7.2010

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆE DOMA NARODA, ILIJA FILIPOVIĆ RAZGOVARAO S NOVOIMENOVANIM AMBASADOROM LIBIJSKE ARAPSKE DŽAMAHIRIJE U BiH



Zamjenik predsjedavajuće Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ilija Filipović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije, Nj. E. dr. Salem A. Finnira.
Razgovarajući o saradnji dvije zemlje, istaknuta je potreba još jačeg povezivanja, naročito u oblasti privrede. Konstatirano je obostrano zadovoljstvo ponovnim otvaranjem direktne zračne linije Sarajevo - Tripoli, a ambasador Finnir je izrazio nadu za što skoriju obnovu brodske linije od Tripolija prema luci Ploče, koja je u funkciji cjelokupne privrede BiH.

Tokom susreta Ilija Filipović rekao je da bi libijske investitore trebalo upoznati sa potrebama naše zemlje, ali istodobno i da Bosna i Hercegovina treba naći svoj interes na tržištu Libije.
Ambasador Libije izrazio je interes da se u što skorije vrijeme susretnu privredne komore kako bi imale priliku upoznati se s pravilima ponašanja libijskih investicijskih fondova a s ciljem što uspješnijeg angažiranja privrednika. Također razgovarano je o i saradnji na kulturnom i sportskom planu.
Ambasador dr. Salem A. Finnir posebno je podcrtao stajalište službene politike Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije da je potreban isti odnos prema svim narodima u BiH sa željom jednakog prosperiteta za svakog državljanina Bosne i Hercegovine. Uz puno razumijevanje složenosti odnosa u BiH, Libija će poduzeti sve da pridonese općem napretku i boljitku svih ljudi na jednak način, istakao je ambasador na kraju susreta.  (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću