MENI
27.7.2010

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST



Na danas održanoj 57. sjednici Zajednička komisija za odbranu i sigurnost PS BiH nije u prvom čitanju podržala Prijedlog zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti odbrane, sigurnosti i obavještajno-sigurnosnih poslova, čiji je predlagač Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Prijedlog zakona o dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, podržan je u drugom čitanju.
Primljena je k' znanju Informacija Ministarstva sigurnosti BiH o stanju sigurnosti u BiH za period januar-mart 2010.g.
Informacija o dopisu Ministarstva sigurnosti BiH Ujedinjenim narodima povodom proglašenja pojedinih organizacija iz BiH povezanim sa terorističkim organizacijama i stavljanju van snage dokumenta koji izaziva pravnu nesigurnost građana i institucija u BiH, čiji je sačinilac Ministarstvo sigurnosti BiH je primljena k' znanju i proslijeđena domovima Parlamentarne skupštine BiH na razmatranje. 
K' znanju je primljena Informacija Ministarstva odbrane BiH o obavezama Bosne i Hercegovine za pristupanje Akcionom planu za članstvo u NATO-u (MAP) i Informacija o radu Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika za period od 01. 04. 2010. do 30. 06. 2010. g. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću