MENI
26.7.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 68. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2009. godinu, čiji je podnosilac Predsjedništvo BiH.

Podržana je Inicijativa Kluba poslanika SDA u vezi s "Informacijom Vijeća ministara BiH o problemima jemaca u BiH, s prijedlogom mjera kako bi dug otplaćivali glavni dužnici, s posebnom analizom zakonodavstva koje se odnosi na ovu oblast i mogućnošću poboljšanja zakona".
Članovi Komisije su razmatrali revizorske izvještaje o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2009. godinu. Tako su razmatrani izvještaji sljedećih institucija, koje su imale jednu kvalifikaciju bez isticanja predmeta: Direkcije za ekonomsko planiranje BiH, Instituta za mjeriteljstvo BiH, Komisije  za koncesije BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Službe za poslove sa strancima BiH i Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja.  
Također, razmatrani su revizorski izvještaji institucija koje imaju više od jedne kvalifikacije, sa jednom  i više kvalifikacija i jednim ili više istaknutih predmeta. To su sljedeće institucije: Ministarstvo odbrane BiH, Fond za povratak BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Agencija za sigurnost hrane BiH, Direkcije za civilnu avijaciju BiH, Instituta za nestala lica BiH, Ministarstva za ljudska prava BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH i Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću