MENI
9.3.2015.

Održana 4. sjednica Povjerenstva za promet i veze

 
Povjerenstvo za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 4. sjednici usvojilo je Informaciju o održanoj prezentaciji o temi: „Stanje integracija Bosne i Hercegovine sa Europskom unijom u oblasti energetike“, koja je održana 25. veljače 2015. godine u Sarajevu.

Povjerenstvo je odgodilo donošenje odluke o Prijedlogu o iznosu RTV takse, čiji je sačinitelj Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK). Razmatrajući navedeni Prijedlog, zaključeno je da će u narednih 15 dana Povjerenstvo za promet i veze Zastupničkog doma PSBiH organizirati tematsku sjednicu na temu: „Utvrđivanje visine RTV takse“, na koju će, pored članova Povjerenstva, biti pozvani i predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa BiH, kao i predstavnici Vijeća RAK, Odbora Javnog RTV sustava BiH, te sva tri javna servisa.

Razmatrajući dopis Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) u vezi sa prijedlogom za održavanje tematske sjednice Povjerenstvo za promet i veze Zastupničkog doma PSBiH na temu: „Izrada novog Zakona o zrakoplovstvu BiH“, Povjerenstvo je donijelo zaključak da će, sukaldno preporukama BHDCA, ova tematska sjednica biti održana u Sarajevu tijekom travnja mjeseca, odnosno nakon imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH, odnosno novog ministra komunikacija i prometa BiH. Također, povjerenstvo je podržalo prijedlog BHDCA u svezi sa listom sudionika na ovoj tematskoj sjednici, uz zaključak da bi Nacrt zakona o zrakoplovstvu BiH predstavljao radni materijal za tu sjednicu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću