MENI
24.2.2010.

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKOG POVJERENSTVA ZA EKONOMSKE REFORME I RAZVOJ



Na danas održanoj 17. sjednici Zajedničkog povjerenstva za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržana su načela Prijedloga zakona o promidžbi malih i srednjih poduzeća i poduzetništva u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Razmatrana je informacija sa sastanka predstavnika Zajedničkog povjerenstva za ekonomske reforme i razvoj i Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH sa rukovodstvom Agencije za sigurnost hrane BiH, koji je održan 11. 02. 2010. godine. Nakon provedene rasprave, donesen je zaključak kojim se podržava rad Agencije za sigurnost hrane BiH u svim segmentima koje je definirao Zakon o hrani, koja je pokrenula mnoge procese u uređenju oblasti sigurnosti hrane, a sve u cilju zaštite potrošača i interesa proizvođača i ispunjavanja zahtjeva preuzetih potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju na putu europskih integracija.
Također, Zajedničko povjerenstvo podržava nastojanja u izgradnji ili kupovini poslovnog prostora u Mostaru, za potrebe i smještaj uposlenika Agencije sa mogućnošću formiranja referentnog laboratorija po ugledu na mnoge zemlje Europske unije. Preporučuje se Agenciji za sigurnost hrane BiH da učini dodatne napore u budućim stručnom i načunom osposobljavanju uposlenika Agencije, kako bi mogli odgovoriti izazovima uspostavljanja sustava sigurnosti hrane u cijeloj BiH, te kako bi se osigurao kontinuitet dosadašnjih izuzetno dobrih rezultata rada Agencije, njenog rukovodstva i Upravnog odbora, zaključeno je na današnjoj sjednici. U svezi razmatrane informacije, članovi Zajedničkog povjerenstva su izrazili spremnost u pružanju zakonodavne potpore u radu Agencije kada su u pitanju izmjene i dopune Zakona o hrani, kao i drugih pravnih akata važnih za poslovanje Agencije.
Primljena je k znanju informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja siječanj-prosinac 2009. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću