MENI
18.2.2010.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА САОБРАЋАЈ И КОМУНИКАЦИЈЕ



На данас одржаној 47. сједници Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, подржан је Предлог закона о радном времену, обавезним одморима мобилних радника и уређајима за евидентирање у друмском пријевозу, чији је предлагач Савјет министара БиХ. У оквиру предложеног закона усвојен је и аманадман посланика Бранка Докића, и постаје саставни дио предложеног закона.

Разматране су информације о досадашњим активностима на дигитализацији јавних радиотелевизијских сервиса БиХ, које су упућене од Министарства комуникација и промета БиХ и Управног одбора Радиотелевизије БиХ. Након расправе, закључено је да ће се наведене информације поновно разматрати у што скорије вријеме на сједници Комисије, када се осигура присуство министра комуникација и промета БиХ. Такођер, одлучено је одржавање састанка са експертима из Савјета министара БиХ у циљу сагледавања и планирања активности у вези дигитализације јавних радиотелевизијских сервиса у наредних годину дана. 
Чланови Комисије за саобраћај и комуникације усвојили су сљедећи текст закључка који упућује Представничком дому на усвајање: “Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине тражи од Савјета министара БиХ да се расположива средства акумулираног вишка прихода над расходима Регулаторне агенције БиХ за 2008. и 2009. годину у цијелости усмјере на реализацију Пројекта дигитализације преносног система Јавног РТВ система БиХ.
Такођер, закључено је како све потребне активности око прикупљања донаторских средстава, која се односе на дигитализацију јавних радиотелевизијских сервиса БиХ, врше надлежне институције  у складу са законским овлашћењима.
Примљена је к знању информација Министарства промета и веза БиХ о досадашњим активностима на успостављању телевизијског канала на хрватском језику. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу